Opdrachtovereenkomst

Als jij niet de controle neemt over de opdrachtovereenkomsten die jij tekent, loop jij het risico dat jij de eind afrekening krijgt!
Ik vertel je waar je op moet letten. 2 belangrijke tips…


Herken je jezelf in de volgende situatie?

 

 

 

Je komt op een website en je wilt snel even iets doen. 

 

 

Of je download een app waar je graag toegang tot wilt. 

 

 

Neem nou eens Facebook of Instagram of Clubhouse.. Je wilt toegang en meld je aan. Op het moment van aanmelden moet je even een vinkje aanzetten dat je akkoord bent met de privacy voorwaarden en de algemene voorwaarden (lees overeenkomst). 

 

 

Iedereen zit op Facebook of clubhouse, dus het zal toch wel goed zijn. Je vinkt de vinkjes aan en rond je aanmelding af. YES!! Je hebt toegang en je kunt heerlijk aan de slag.. Maar weet jij waarvoor je getekend hebt? 

 

 Dit is iets heel menselijks, want bijna iedereen doet dit.. Er zijn maar heel weinig mensen die echt de voorwaarden lezen en weten wat er in het privacybeleid staat. 

Ik wil dit vertalen naar jou als zorg ondernemer/ ZZP’er in de Zorg. Je bent onwijs enthousiast je hebt een geweldige opdrachtgever gevonden. Wat was dat een mega gaaf gesprek gehad en het klikt zo goed.. Je kan echt niet wachten tot je aan de slag bij deze opdrachtgever!! 


 

 

Naast het feit dat het goed klikt bieden ze je nog een goed tarief aan en je kunt praktisch overmorgen al beginnen. Beter kan niet! 

Je krijgt een overeenkomst voor je neus en je scant deze tekent direct voor de algemene voorwaarden en voor je opdracht. 

 

 

 

De overeenkomst staat vol met juridische taal en je snapt eigenlijk niet heel goed waarvoor je getekend hebt. Maar je het zal wel loslopen. Wat kan er nu mis gaan? Jij hebt die gave opdracht binnen.   

Maar wat nu als de belastingdienst om de hoek komt kijken en je overeenkomst blijkt niet te kloppen en zij besluiten dat je in loondienst verband hebt gewerkt? 

 

 

Maar wat nu als je van de overeenkomst af wilt? 

 

 

Maar wat nu als de opdrachtgever je ineens niet meer betaalt? 

 

 

Hoe zou het voor je zijn als jij de controle hebt over de opdrachtovereenkomst. Dat je geen enkele opdracht meer aangaat, zonder dat jij precies weet wat je afgesproken hebt, zodat jij in controle bent in iedere situatie.. 

 

 

Wat er heel vaak misgaat en ik zie het te vaak gebeuren is dat jij de zorgovereenkomst niet leest en niet precies weet wat je rechten en plichten zijn. Of de risico’s niet kent. 

 

 

Wist je namelijk dat er model overeenkomsten zijn waarin staat dat jij geheel of gedeeltelijk aansprakelijk gesteld kan worden voor:


  • Het betalen van loonbelasting

  • De uren die je werkt buiten de indicatie om

  • Terug betaling wanneer het zorgkantoor de zorginstelling niet betaald. 

 
 

Mijn tip aan jou is. Teken nooit een zorgovereenkomst direct. Neem de overeenkomst mee naar huis en lees deze grondig door. Staan er artikelen in die je niet begrijpt, omdat het of juridische taal is of qua woorden. Zoek hulp en zorg ervoor dat je jezelf ontwikkelt op dit gebied. Je kunt een jurist zoeken die je af en toe kan helpen of je zoekt iemand die hier meer ervaring in heeft vanuit je netwerk. 

 

 

Conclusie:
Teken nooit meer zomaar een overeenkomst en lees altijd naast de overeenkomst de algemene voorwaarden. Of zorg dat je zelf een waterdichte overeenkomst hebt. Lukt dit niet zorg dat je hulp krijgt en dat je jezelf hierin kunt ontwikkelen. 

 

 

 Want wat voelt nu beter voor jou? Je risico’s verkleinen en wat geld uitgeven, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Of afwachten wat er op je af komt? 

 

 

 


Wil jij meer weten over hoe jij leiding kunt pakken binnen je eigen bedrijf, zodat jij meer in controle bent en precies weet wat mij moet doen om risico’s zo klein mogelijk te maken, zodat jij zorgeloos kunt ondernemen.

 

Kom dan naar mijn Facebook groep, waar inmiddels al 500 andere zorg ondernemer in zitten.. Klik hier.