Mama, mammmaaaaa…..

Soms betrap ik mijzelf weleens op het verzonken zijn in gedachten tijdens bepaalde momenten. Momenten dat ik dan, onbewust in gedachten, levensvragen en situaties overdenk en verwerk. Deze wil ik graag met jullie delen.

Je zit aan tafel, eigenlijk ook alleen maar omdat ik je daar neergezet heb om te spelen. Anders zou je rondrennen en van alles en nog wat pakken, gooien en je rust misschien niet vinden. Zo kun je mogelijk nog wat gecontroleerd en geconcentreerd spelen. Ik zit naast je en zie je spelen, in feite wat verzonken in gedachten.

Ik bedenk mij eigenlijk dat de wereld wel erg oneerlijk is.

Ik besef dat ondanks alles wat er zich in dit gezin speelt, er zoveel liefde is in jouw leven. Want man! Wat ben JIJ een mooi kind van binnen en buiten. Je bent zo’n schatje dat ik je af en toe wel plat kan knuffelen zoooo leuk vind ik je. Je bent bijna altijd zo’n gezellig en vrolijk kindje. Zo ondeugend en je weet precies bij wie jij het ondeugendst kunt zijn. Ik zie aan je wanneer je je niet goed voelt, wanneer er iets in je lijfje niet gaat zoals het moet gaan. Inmiddels ken ik je ook al eventjes. Maar toch nog zoveel over je te leren. Want steeds verandert er medisch gezien wat bij je en je groeit ook nog eens qua ontwikkeling.

Zelfs nu je speelt zie ik je weer nieuwe dingen doen. Eigenlijk ben ik best trots op je.
Ik heb zo’n grappige band met je ontwikkeld dat ik zo benieuwd ben hoe jij zal zijn en hoe jij eruit zal zien als je je ontwikkeld hebt tot een volwassen persoon.

Ik schrik op uit mijn gedachten en hoor gestommel op de trap. Jouw mama is zich aan het haasten, ze moet zo weg. Vandaag heb ik de eer om voor je te mogen zorgen. Geloof mij, jouw mama houdt zoveel van jou en doet alles wat je je maar kunt indenken voor jou. Iedere cel in haar lichaam wil iedere seconde van de dag voor je zorgen. Soms zie ik haar verdriet en vermoeidheid. Zeker als het niet goed met je gaat. Ze maakt zich grote zorgen om je. Bang voor het feit dat je ziek kunt worden en dat je terug het ziekenhuis in moet. Die dagen zijn moeilijk voor je mama. Op sommige van deze dagen zorg ik ook voor jou en zie ik dat je mama liever bij jou is dan dat ze eventjes weg moet.

Maar ook jouw mama moet soms eventjes weg, ook al wil ze dit misschien op dat moment niet, om weer eventjes te slapen, te werken of eventjes op te laden. Net als de batterijen van jouw teddybeer. Als de batterijen vol zijn is teddy blij en lacht hij. Lieve schat, niet huilen…. Mama komt echt weer terug…. Geef mama een dikke kus en knuffel. Kom, kom uit je stoel, ik geef je een knuffel… Zal ik je voorlezen uit dikkie dik? Dan mag jij het verhaaltje kiezen… Die van de hoed? We maken er een leuke dag van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *